5 Dinge wat ek wens ek het geweet voor my eerste langtermyn verhouding.

IMG_0486.JPG

Pent van Unsplash 

 

 

Ek sou my eerste langtermynverhouding as 'n mengsel van hierdie byvoeglike naamwoorde beskryf: wonderlik, kragtig, disfunksioneel en wisselvallig. Ek is tevrede met hoe dinge in my lewe uitgedraai het, maar ek wonder dikwels hoe dinge sou uitgedraai het as ek die volgende geken het:

 

1. Net omdat iemand van jou hou, beteken nie dat hulle aan jou behoort nie.

Jou lewensmaat was lewendig voordat jy hom ontmoet het. Dit verminder nie jou liefde om te onthou en erken dat die twee van julle afsonderlike lewens en verskillende prestasies het nie. Om verlief te wees op iemand beteken nie dat jy elke minuut met jou maat moet spandeer nie; dit beteken om die meeste te maak van die tyd wat jy saam wil spandeer.

 

2. Jy kan nie jou maat dwing om te verander nie.

Jou maat is óf wie jy wil hê hy moet wees, of hy is nie. Ons lieg dikwels oor wie mense is of wat hulle ons vertel omdat ons sien wat ons wil hê die situasie moet lyk, nie hoe dit werklik is nie. Die waarheid sal uiteindelik uitkom, of dit op die eerste of op jou tiende herdenking is.

 

3. Slegs jy kan jouself voltooi.

Ons word dikwels vertel dat twee helftes gelyk is aan 'n geheel. Wiskundig is dit korrek, maar in 'n verhouding is hierdie reël nie van toepassing nie. Afhangende van iemand anders om jou te voltooi, stel jou verhouding tot mislukking omdat jy verwag dat 'n ander, onvolmaakte persoon jou onvolmaakthede sal opmaak. Natuurlik sal liefde wat gesond is, jou help om jouself te verbeter; Daar is egter geen behoefte om jou liefde te belas met verwagtinge wat waarskynlik nie bevredig sal word nie.

 

4. Jou vriende en familie onthou wat jy aan hulle vertel het oor jou verhouding.

As jy voortdurend kla oor jou maat aan jou vriende en familie, moenie verbaas wees as hulle nie vir jou verhouding wortel nie. Hulle het waarskynlik die beste vir jou, en as hulle net hoor wat verkeerd gaan, moenie hulle ontstel as hulle nie ondersteun wat jy as problematies beskryf het nie.

 

5. "Ons" en "ons" word nie net vir die goeie tye gebruik nie.

Ons het 'n neiging om ons vennote te verwelkom wanneer dinge goed gaan in 'n verhouding, maar wanneer dinge nie goed gaan nie, is ons onsself onsself. Verhoudings gaan deur moeilike tye; Dit is hoe jy met hulle omgaan wat 'n verskil in die algehele uitkoms maak. Verdeling tussen die twee van u sal nie duidelikheid gee nie - kommunikasie sal. Kommunikasie vind slegs plaas as jy bereid is om jou maat te betrek in 'n dialoog van wat gebeur het. Jy sal net deur moeilikheid kan werk deur hindernisse saam te konfronteer.